3MLT - Fadi Mousselli | UCLL

Kinetiek van melkzuurbacteriën onder invloed van lactase

Deze studie onderzoekt de invloed van lactase op het fermentatieproces van melkzuurbacteriën, waarbij in vitro-effecten worden geëvalueerd. Functionele LAB-stammen, essentieel in de voedingsindustrie, dragen bij aan kwaliteit en veiligheid. Lactase "Batch 1822" streeft naar het verbeteren van zoetheid in supplementen, ten gunste van mensen met lactose-intolerantie. Het onderzoek verkent de impact van variërende lactaseconcentraties op zuurgraad en de suikervoorkeur van bacteriën tijdens fermentatie. Terwijl dag 1 een consistente sigmoïdale curve vertoont, worden afwijkingen op dagen 2 en 5 toegeschreven aan temperatuurvariaties en langere incubatie. Uitdagingen bij resultaatanalyse ontstaan door afnemende stabiliteit in de tijd. De alternatieve methodologie toont geen significant lactase-effect, waarmee eerdere aannames over suikervoorkeuren bij fermentatie door Lactobacillus bulgaricus en Streptococcus thermophilus worden betwist.

Algemene gegevens

Stageplaats: Danone