Kruimelpad
Onze studenten en het werkveld aan het woord
Studenten aan het woord
David Deweerdt
Na stage gelopen te hebben als Event Manager bij een high tech aquaponics boerderij, heb ik mijn passie voor duurzaam ondernemen ontdekt. Ik koos voor deze opleiding om deze interesse verder uit te diepen. Circulaire economie is een tool om een duurzame samenleving te bereiken.
We moeten als mens leren werken zoals de natuur, werken met wat we al hebben. In de natuur bestaat er geen afval. Dit vraagt een nieuwe manier van denken en ondernemerschap. De uitdaging is na te denken over hoe een bedrijf niet enkel financiële winst moet maken maar ook ecologisch en sociaal kan bijdragen aan de samenleving. Ik apprecieerde de goede balans tussen een actieve leerstijl voor het vatten van de theoretische concepten en de inspirerende gastdocenten uit circulaire bedrijven.
Ik heb het gevoel dat ik nu de juiste skills heb om het werkveld te betreden.
Laure Heijlen
Circulair ondernemen wordt alsmaar populairder. Na mijn Bachelor Event- en Projectmanagement wilde ik graag nog iets bijstuderen dat een echt pluspunt zou zijn op mijn CV. Ik koos toen voor deze richting en het was alles wat ik ervan verwacht had en nog zo veel meer. Deze Banaba geeft je een stevige basis van circulair ondernemen en toont dat circulariteit overal aanwezig kan zijn.
Miguel Goedseels
Miguel Goedseels rondde met succes zijn project af bij Vlaanderen Circulair. Lees meer over zijn opgedane ervaring daar.
Ervaringsdeskundigen aan het woord
Katelijne Norga
Oprichter Pantarein Publishing en duurzaamheidsplatform Susanova
LinkedIn
De tijd dat duurzaamheid een lastige, losstaande voorwaarde was waaraan bedrijven moesten voldoen, is voorbij. De duurzame transitie is echt de grootste businessopportuniteit van deze generatie. Door in te zetten op de groene economie en duurzaamheid te integreren in je businessstrategie, heb je als bedrijf op veel vlakken een streepje voor: betere klanten- en businessrelaties, een betere reputatie, een sterkere positie op de jobmarkt en bovenal: meer veerkracht om crisissen goed te doorstaan.
Saartje Boutsen
Co-founder Studio D (Duurzaam. Durven. Doen)
LinkedIn
We leven in een wegwerpmaatschappij. Tegelijk groeit de wereldbevolking gestaag. Daardoor worden grondstoffen schaars en staat ons ecosysteem onder enorme druk. De grote uitdaging is het realiseren van een succesvolle transitie van een lineaire economie (‘take, make and waste’) naar een circulaire economie, waarbij materialen in gesloten kringlopen gehouden worden.
Brigitte Mouligneau
Transitiemanager bij Vlaanderen Circulair
LinkedIn
&
Yolan Gielen
Sustainable higher education - regenerative changemaker
LinkedIn
De Circulaire Economie streeft naar meer kwaliteit en minder kwantiteit, less is more. We gaan meer en meer anders leven waarbij we onze behoeftes invullen met een lager materiaalgebruik. Bedrijven die hierop inzetten blijken veerkrachtiger en creatiever te zijn dan traditionele bedrijven. Spring je mee op de circulaire kar?