Kruimelpad
Allround IT
Ontdek je tijdens de eerste helft van de opleiding een brede interesse in de verschillende aangeboden domeinen en wil je graag afstuderen als polyvalente IT’er? Dan hoef je bij ons geen keuze te maken: een combinatie van keuzevakken en projecten uit de 5 specialisaties geeft je ook een gegeerd profiel op de jobmarkt.
Over het Allround keuzetraject
In dit keuzetraject word je vooral een sterke allrounder. Dit is jouw ideale keuzetraject indien je ...
- ... een brede interesse hebt in verschillende aangeboden domeinen
- ... je liever een brede blik bouwt dan een gerichte expertise
- ... jezelf ziet als een polyvalente IT'er die zich in elk gebied van IT thuis voelt
Studieprogramma Toegepaste Informatica
Eerste jaar: algemene basis
Je maakt samen met de andere studenten van Toegepaste informatica via de combo van theorie en praktische voorbeelden al in je eerste jaar kennis met alle relevante aspecten van IT voor je carrière zoals Programmeren in Python, Database beheer en business basics.
Vanaf het tweede jaar:
Specialisatie in cloudbeheer, thuis- en bedrijfsnetwerken, cybersecurity & automatisatie
Na die brede basis maak je de keuze voor het keuzetraject Infrastructure & cybersecurity. Ontdek de vakken hier:
Let op!
Dit rooster is op de webpagina 'under construction' in de maand januari/februari en geeft op dit moment dus nog het rooster weer van 2023-2024. Kan je niet wachten? Geen probleem! Ontdek via onderstaande link alvast de up-to-date vakkengids:
Vrijstellingen
Vragen over vrijstellingen? Neem contact op met een van onze studietrajectcoaches. Om je snel op weg te kunnen helpen, kies je voor de letter die overeenkomt met de eerste letter van je achternaam:
- A-B: Serhat Erdogan
- C-D: Pieter Hollevoet
- E-J: Karen Baerts
- K-O: Luc Maris
- P-U: Kristien Melaerts
- V-Z: Jan Van Hee
Tot binnenkort?
De troeven uitgelicht
Je krijgt een theoretische basis, maar je leert vooral door te doen. Je wordt dus ook betrokken in lopende onderzoeksprojecten - die mooi op je cv staan!
Afgestemd op wat jij nodig hebt. Enthousiaste docenten en betrokken studiebegeleiders loodsen je door je digitale parcours.
In de les zitten is maar een klein deel van wat Moving Minds doen. Ze verschuiven hun blik via projecten, onderzoek, stage en/of internationale uitwisselingen. Samen met bedrijven en organisaties, gaan ze op zoek naar nieuwe kansen.
Een diploma in TI geeft je een vrijgeleide naar heel wat jobs, meteen nadat je bent afgestudeerd. Wil je liever verder studeren? Ook dat is geen enkel probleem.
Workshops
Een voorbeeld daarvan is behaviour-driven development. Onze onderzoekers hebben daarvoor workshops ontwikkeld, die deel uitmaken van het curriculum van de tweedejaarsstudenten TI.
Projectweken
Je kan wat je geleerd hebt ook meteen omzetten in de praktijk tijdens de projectweek met een case van een bestaand bedrijf.
Jouw projecten met experts
Onze Moving Minds genieten mee van de bevindingen, het onderzoek en de expertise van ons R&E-Team. Dat toont zich onder meer in het VODO-principe: de vervlechting van onderzoek, dienstverlening en onderwijs.
NASA achterna
Pieter Fiers en Simon Germeau ontwikkelden voor hun thesisproject Toegepaste Informatica een rover die dankzij machine learning volledig zelf bospaden kan volgen en ze in kaart kan brengen.
Dat houdt in:
- het algoritme dat de weg herkent
- de web-interface om mee te kijken
- alle radio, WiFi en bedrade connecties
- heel wat soft skills
Ze blikken terug op hun project; “Ik vind de interactie van hardware en software altijd het leukst. Het zijn de plekjes waar je het systeem écht kan zien.”
KATERINA STAVRINOUDIS
Security en privacy consultant bij Ordina
Onze studenten en alumni aan het woord
Zo gepassioneerd door wat je leert bij ons dat je je kennis wil doorgeven aan wie in jouw voetsporen treedt? Onze lector - en alumnus - Serhat deed het! Bekijk de video en lees via onderstaande link nog meer verhalen, projecten en getuigenissen van studenten van de richting toegepaste informatica
Internationale ervaringen
‘on the move’.
Zowel off- als on-campus krijg je de kans je internationale skills aan te scherpen: vorm een team met onze buitenlandse studenten of neem deel aan online projecten, zoals Hack the Waste. De BusIT weeks geven je de kans om met studenten uit alle hoeken van de wereld samen te werken aan boeiende projecten. Dat kan al vanaf je eerste jaar!
De smaak te pakken? We bieden ook internationale uitwisselingen en stages aan!
Verder studeren na je bachelor
Bij UCLL
Met een bachelordiploma van UC Leuven-Limburg kun je twee dingen doen: meteen aan de slag of verder studeren. Neem een kijkje bij de bachelor-na-bacheloropleidingen en postgraduaten van UC Leuven-Limburg.
Aan de universiteit
Je kan ook voor een master gaan aan een universiteit na een verkorte bachelor of een schakeljaar. Start je zoektocht in de databank overstapmogelijkheden van de Associatie KU Leuven. Hieronder vind je een aantal van de opties met richtingen waar je heen kan na een schakeljaar
Aan de slag met je diploma
Dit diploma biedt 100% jobzekerheid met een brede waaier aan mogelijke jobs in IT. Je kan kiezen voor een functie achter de schermen of eentje dichtbij klanten of als deel van het management.
De meeste van die jobs zijn niet gebonden aan tijd of locatie, wat een grote troef kan zijn bij het combineren van je professionele loopbaan met je privéleven. Zin om aan de slag te gaan als:
- Software Developer,
- Business Analyst
- System Administrator
- IT Consultant
- Data engineer
- ...
Kwaliteitszorg
Hogeschool UCLL staat bekend om de kwaliteit van haar opleidingen. We willen er zeker van zijn dat onze studenten de beste kansen hebben op de arbeidsmarkt.
Meer informatie over onze Kwaliteitszorg
Download de kwaliteitsfiche van deze opleiding: