Kruimelpad
Milieutechnologie
Meer dan ooit staan ecosystemen vandaag onder druk. De afstudeerrichting Milieutechnologie concentreert zich op het meten en analyseren van milieukwaliteitsparameters, het zoeken naar oplossingen en het optimaliseren van de huidige milieuwetgeving rond dit thema.
Afstudeerrichting Milieutechnologie
Iets voor jou?
- Onderzoek naar kwaliteit van het water, de ingeademde lucht en de bodem zijn de focus van deze opleiding. Zo kan je zelfs al tijdens je studententijd je steentje bijdragen in het opsporen en verwijderen van verontreinigingen.
- We gaan samen op zoek naar oplossingen voor de energievraagstukken, de klimaatsverandering en herstel van biotopen
- Actuele thema’s zoals groene chemie, milieu en duurzame technologie maken een essentieel deel uit van je lessen. Zo ben jij volledig mee met de nieuwste ontwikkelingen - en drijf je ze mee aan!
- Ecosystemen en verschillende aspecten van milieurecht en –vervuiling passen bij je.
Getuigschrift Milieucoördinator B
Wanneer je kiest voor de afstudeerrichting Milieutechnologie behaal je naast het diploma van professionele bachelor ook het getuigschrift Milieucoördinator B. Een milieucoördinator is verantwoordelijk voor het milieubeleid binnen een bedrijf of een openbaar bestuur.
- Je volgt de evoluties in milieuzorg en milieuwetgeving op de voet op (milieuvergunningen, subsidies, …).
- Je raakt vertrouwd met de technische en economische aspecten van het milieubeheer in een productieproces.
- Je wordt een aanspreekpunt binnen een bedrijf of overheid.
De opleiding tot Milieucoördinator B kan ook als aparte module gevolgd worden door externen of na je opleiding bij een andere afstudeerrichting. Deze module is momenteel nog in opmaak.
Studieprogramma
Afhankelijk van de campus
De afstudeerrichting Chemie verschilt qua studieaanbod per campus. Het lessenpakket stemt grotendeels overeen, al stelt iedere campus zijn studieaanbod zelf samen. Bekijk de lesinhoud dus goed alvorens je je inschrijft.
Let op!
Dit rooster is op de webpagina 'under construction' in de maand januari/februari en geeft op dit moment dus nog het rooster weer van 2023-2024. Er zijn bijgevolg kleine wijzigingen mogelijk. Het rooster in de brochure is wel reeds up to date. Vraag er eentje aan via link helemaal rechtsboven aan de pagina.
Lessentabel Limburg
Lessentabel Leuven
Na je studie
Waar kan je zoal terecht?
Aan de slag
Vele jobopties
Met het diploma professionele bachelor in de chemie, afstudeerrichting milieutechnologie kan je aan de slag in een groot aantal uiteenlopende functies. Een aantal voorbeelden zijn:
- Milieucoördinator B
- waterbeheer en –behandeling
- controle van de luchtkwaliteit
- beheer, verwerking en recyclage van afval
- rationeel energieverbruik
- gemeentedienst als milieuambtenaar
- milieu-advies bij gespecialiseerde adviesbureaus
- bodemsanering
- natuurbeheer
Verder studeren
Bij UCLL
Met een bachelordiploma van UC Leuven-Limburg kun je twee dingen doen: meteen aan de slag of verder studeren. Neem eens een kijkje bij de bachelor-na-bacheloropleidingen en postgraduaten van UC Leuven-Limburg. Je kan ook voor een master gaan aan een universiteit.
Aan de universiteit
Je kan ook voor een master gaan aan een universiteit na een verkorte bachelor of een schakeljaar. Start je zoektocht in de databank overstapmogelijkheden van de Associatie KU Leuven. Hieronder vind je een aantal van de opties met richtingen waar je heen kan na een schakeljaar
Kwaliteitszorg
Hogeschool UCLL staat bekend om de kwaliteit van haar opleidingen. We willen er zeker van zijn dat onze studenten de beste kansen hebben op de arbeidsmarkt.
Meer informatie over onze Kwaliteitszorg
Download de kwaliteitsfiche van deze opleiding: