Kruimelpad
Bachelor Secundair Onderwijs (avondtraject) van Campus Diepenbeek
Op deze pagina bundelen we alle informatie en documenten die je als stageschool of mentor van de Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs (avondtraject) van Campus Diepenbeek kan gebruiken.
Visie
Visietekst
De visietekst kan je hier downloaden.
Praktijkvenster
Opleidingsprogramma
Op onderstaande webpagina vind je meer info over de verplichte opleidingsonderdelen, vakkenopties, niet-modeltraject vakken en toelatingsvoorwaarden voor:
Werkplekleren en stage
Leren in en door de praktijk in het avondtraject noemen we werkplekleren.
Dit betekent dat de student praktijkervaring opdoet op een vaste werkplek waaraan hij voor een heel jaar verbonden is (één stageschool per academiejaar, dus zowel voor het werkplekleren doorheen het jaar als voor de stage in april-mei). Inzicht verwerven in onderwijsleerprocessen en in zichzelf als leerkracht gebeurt zowel in de opleiding als op de stageschool. In de opleiding wordt het praktijktraject begeleid en ondersteund door een praktijkbegeleider.
Het werkplekleren houdt in dat de student een aantal uren gedurende het hele jaar in de stageschool aanwezig is en actief deelneemt aan verschillende activiteiten: van praktijkverkenning (OF1) over assisteren tot actief lesgeven (OF2 tot OF4). Het is de bedoeling dat de student de aangeleerde (vak)didactische en pedagogische principes oefent en regelmatig feedback en coaching krijgt van de mentor en/of docent.
Stage houdt in dat de student aan het einde van het jaar gedurende 2 of 3 weken les geeft. Tijdens de stage vindt ook het beoordelend lesbezoek door de (vak)docent plaats. Enkel in OF1 komen er geen stageweken bij.
Een overzicht van het aantal uren praktijk vind je hier.
Didactische ateliers (DA)
Tijdens de ateliers in de opleiding wordt vooral training in vaardigheden aangeboden en krijgt de student toepassingen van (vak)didactische inzichten. In OF 1 ligt het accent voornamelijk op algemene didactische vaardigheden, vanaf OF2 zal de vakdidactiek een ruimere plaats innemen.
Documenten voor mentoren
Dit praktijkvademecum is een overzicht van het opleidingsonderdeel 'Praktijk' uit alle opleidingsfases van onze opleiding. Onze visie, specifieke uitleg per stagemoment, afspraken gemaakt met studenten, etc. kan je hier terugvinden
Synthesedocumenten
- Praktijk 1 MDT 1/2
- Praktijk 2 MDT 1/2/3
- Praktijk 2 MDT 4/5
- Praktijk 3 MDT 1/2/3
- Praktijk 3 MDT 4/5
- Praktijk 4 MDT 1/2/3
Gelieve het Word-bestand te downloaden alvorens het in te vullen.
Contact
Voor administratieve vragen, neem contact op met zoe.libens@ucll.be. Voor de praktijk van studenten in het avondtraject, kan je contact opnemen met Valérie Macken en Anita Swennen per e-mail naar avondtraject.baso.limburg@ucll.be.