Kruimelpad
Onze alumni aan het woord
Wouter Uten
Alumnus elektronica-ICT & Oprichter Ugentec
Stage: software om infecties op te sporen
Ik koos destijds voor een professionele bachelor elektronica-ICT. Al mijn ervaringen en experimenten kregen een professionele achtergrond. Ik heb funderingen gebouwd waarmee ik verder kan gedurende mijn verdere carrière. Ik deed stage bij Pathofinder, ik ontwikkelde er bio informaticasoftware.
In de huidige diagnostiek moet de arts de data, afkomstig van labotoestellen nog visueel analyseren en interpreteren, wat veel tijd kost en waarbij soms fouten optreden. De software die ik heb ontwikkeld, bepaalt automatisch en volledig objectief of een patiënt besmet is met een bepaalde infectie. Met deze stage werd ik geselecteerd door Voka (Kamer van koophandel Limburg) voor de Q-stage. Ik eindigde in de top drie.
Oprichting Ugentec
Door mijn opleiding werd mijn technische bagage groter. Ik was ervan overtuigd dat mijn kennis inzake webdesign voldoende was om te kunnen concurreren met de markt. De ondernemer in mij werd wakker en ik startte met een eigen zaak, gespecialiseerd in de ontwikkeling van websites en webshops.
Ondertussen kan ik zeer tevreden terugkijken en ben ik al van een kleine naar een volwaardige onderneming overgeschakeld . Ik ben ervan overtuigd dat de fundering die ik gedurende mijn driejarige opleiding aan UC Leuven-Limburg opbouwde, heeft bijgedragen tot het succes van mijn eigen zaak en de succesvolle stage.
Jannick Luyten
Alumnus elektroinca-ict & Atlassian solution engineer bij Aca ITsolutions
Brede basis: hard én soft skills
Wat me vooral is bijgebleven is dat de opleiding garant staat voor een solide en brede basis. Je komt met alle aspecten van ICT in contact: programmeren in verschillende talen, het schrijven van complexe zoek-queries voor verscheidene databases, een basis over computernetwerken, het maken van websites, hoe je je het beste presenteert op je eerste sollicitatiegesprek, en zoveel meer.
Projecten
De docenten brengen je deze informatie via verschillende projecten op een praktische manier bij. Die breng je, alleen of in teamverband, tot een succesvol einde. Dit allemaal onder begeleiding van de docenten, die jou zelf laten experimenteren en zoeken, maar altijd klaarstaan om je te helpen. Toch hoeft het zeker niet alleen ‘all work and no play’ te zijn. Zo zijn er veel studentengelegenheden die de jaren zo mooi maken, waarbij de docenten wel eens een oogje dicht durven knijpen, indien je wat minder oplettend bent. Voor mij was studeren aan de UC Leuven-Limburg alvast een geweldige tijd.