Kruimelpad
Elektronica-ICT
Heb je zin om hands-on de digitale wereld met de fysiek tastbare realiteit te verbinden?
Bachelor Elektronica-ICT
Met deze opleiding zorg jij ervoor dat slimme apparaten data kunnen doorgeven via Internet of Things, ontwikkel je vlot apps, bestuur je drones of andere robots én leer je apparaten te ontwikkelen én programmeren! Je kiest in jaar een voor de afstudeerrichting Elektronica of ICT.
Troeven van de opleiding
Je traint in goed uitgeruste labo’s, waar ook professionals komen bijscholen.
Met een bachelor Elektronica-ICT heb je 100% garantie op werk.
Je ondersteunt een bedrijf uit de regio en legt zo meteen al een sterk eerste contact.
Verleg je grenzen met internationale activiteiten die je als professional op de kaart zetten.
Coaching staat bovenaan in onze prioriteitenlijst. Elk van onze docenten is ook een begeleider die je graag verder helpt in je hele studieproces. Wat extra hulp nodig? Je staat er niet alleen voor!
Je werkt op het unieke raakvlak van de digitale wereld met de fysiek tastbare realiteit.
Meteen op jouw maat
Je kiest al in je eerste jaar voor een afstudeerrichting: een stevige basis om Elektronica aan ICT te linken is gegarandeerd! Kies hieronder je afstudeerrichting en klik erop voor meer info over je vakken!
Over (lands)grenzen heen!
Tijdens de voorbije jaren trokken verschillende studenten elektronica-ICT via Erasmus naar het buitenland om stages uit te voeren.
Omgekeerd kwamen ook buitenlandse studenten naar Campus Diepenbeek voor een stageproject. Er waren al uitwisselingen met Japan, Frankrijk, Spanje, Finland, Denemarken, Tsjechië.
De ambitie van E³UDRES² is om onze studenten te motiveren en te vormen tot change agents.
Change agents zijn personen in de samenleving die met een open blik kijken naar een complex probleem, die samenwerken met verschillende actoren in het werkveld en die tenslotte een echte verandering teweeg brengen in de regio.
Studentenprojecten
Van auto tot robot
Onze studenten krijgen de vrijheid om hun eigen projecten aan te brengen. Onze alumnus (en inmiddels lector) Kenny Lacroix koos vorig jaar voor telegeleide wagens én het programmeren van ‘onze’ James. Dat is de robot die je in ons promofilmpje door de opleidingen technologie op onze campus in Diepenbeek leidt!
Interactieve dementieharp
Woonzorgcentrum Toermalien uit Genk wilde haar bewoners met dementie stimuleren om meer te bewegen. Wim Van Laer, bachelor Electronica-ICT, UCLL maakte samen met medestudenten Miriam Laaraj en Ben Luyck een parcours met een digitale, multimedia-harp die geluid en licht produceert.
Door de persoon met dementie elektronisch te volgen, weten medewerkers of familie waar de bewoner zich binnen het woonzorgcentrum bevindt. Tegelijkertijd worden er op het wandeltraject ook fijne gepersonaliseerde ervaringen aangeboden: een filmpje, lievelingsmuziek of een foto van vroeger.
Sensear
Onze studenten Elektronica-ICT en Verpleegkunde maakten muziek tast- en zichtbaar! Sommige dingen klinken ons als muziek in de oren. Voor kinderen met een auditieve beperking is dat spreekwoord niet zo vanzelfsprekend. Sensear zette zich in voor een school voor kinderen met een auditieve beperking.
Ze wilden de kinderen zonder implantaten mee laten dansen op basis van tactiele (trillingen) en visuele (lichtjes) impulsen. Het Koninklijk Instituut voor Doven en Spraakgestoorden (KIDS) heeft al aangegeven dat ze gebruik willen blijven maken van dit product.
Weerballon
Voor het vak “embedded web controllers” werken de studenten een volledig project uit gebaseerd op embedded en web-based technologie. Één groep koos voor analytische metingen in de verschillende luchtlagen. Ze gingen van start en trokken zelfs de aandacht van het KMI, die hen toegang gaf tot hun eigen weerballons. Zo inspireren onze Moving Minds en het werkveld elkaar in beide richtingen!
Studenten aan het woord
Niemand kan je beter uitleggen wat je studententijd bij Elektronica-ICT zal inhouden dan onze studenten! Ontdek wat zij over deze opleiding te zeggen hebben.
Aan de slag met je diploma
Dit diploma biedt 100% jobzekerheid met een brede waaier aan mogelijke jobs. Als professionele bachelor in de elektronica-ICT sta je klaar voor een carrière met focus op:
- multimediaontwikkeling
- softwareontwikkeling
- consumentenelektronica
- industriële elektronica
- computernetwerkinfrastructuur
- webontwikkeling
- mobiele communicatie
- IT-consultant
Ook kan je terecht in openbare besturen of kan je je als zelfstandige vestigen.
Verder studeren na je bachelor
Met een bachelordiploma van UC Leuven-Limburg kun je twee dingen doen: meteen aan de slag of verder studeren.
Je kan voor een bachelor-na-bachelor kiezen, een programma van 60 studiepunten. Interesse? Dan is Advanced Business Management (keuzetraject Data & Analytics) misschien wel iets voor jou.
Een postgraduaat is eveneens mogelijk, een verdere uitdieping van 20 à 25 studiepunten. Enkele mogelijkheden zijn Data & Analytics, ERP (SAP) en Business-analyse.
Je kan ook voor een master gaan aan een universiteit na een verkorte bachelor of een schakeljaar. Start je zoektocht in de databank overstapmogelijkheden van de Associatie KU Leuven. Hieronder vind je een aantal van de opties met richtingen waar je heen kan na een schakeljaar
Vragen?
Nog twijfel of vragen? We helpen je graag verder!
Kwaliteitszorg
Hogeschool UCLL staat bekend om de kwaliteit van haar opleidingen. We willen er zeker van zijn dat onze studenten de beste kansen hebben op de arbeidsmarkt.
Meer informatie over onze Kwaliteitszorg
De kwaliteitsfiche kan je hieronder downloaden.