Kruimelpad
Verpleegkunde na Vroedkunde
Heb je al een bachelor Vroedkunde op zak, maar wil je je kennis en kansen op de arbeidsmarkt nog uitbreiden? Dan hebben we een mooi aanbod voor jou: een verkort programma van 120 studiepunten waarmee je in veel verschillende domeinen aan de slag kan binnen de brede zorgsector.
Verpleegkunde na Vroedkunde
Binnen het programma ligt de focus op het aanleren van verpleegkundige competenties en vaardigheden, onder meer via begeleide zelfstudie.
- Voor campus Gasthuisberg (Leuven): Het aantal contacturen is beperkt tot één lesdag per week in je 1e opleidingsfase. De lessen gaan door op maandag of dinsdag (afhankelijk van je gekozen traject). In je 2e opleidingsfase zullen afhankelijk van de keuzes die je zelf maakt, lessen gedurende een beperkt aantal weken op andere dagen vallen. De coördinatoren (Astrid Paenhuys & Hanne Broeckaert) of trajectcoach (Ineke Deconinck) bespreken/bespreekt dit op voorhand met jou. Dit wordt zeker tijdig gecommuniceerd.
- Voor campus Genk: Er is één vaste lesdag per week, namelijk dinsdag voor je eerste opleidingsfase en donderdag voor fase 2 en 3 van je opleiding. Indien er afwijkingen zijn van deze dagen communiceren we dat tijdig.
Belangrijk om te weten:
- Kijk zeker na of je in aanmerking komt voor Vlaams Opleidings Verlof (VOV) of andere opleidingsincentives https://www.vlaanderen.be/vlaams-opleidingsverlof
- Het is een verkorte, maar pittige opleiding met stages in verschillende domeinen.
Download onderstaande flyer voor meer details en de opbouw van het studieprogramma.
Studieprogramma Verpleegkunde na Vroedkunde - Gasthuisberg (Leuven)
Klik hieronder om het studieprogramma in detail te bekijken.
Studieprogramma Verpleegkunde na Vroedkunde - Genk
Klik hieronder om het studieprogramma in detail te bekijken.
Studente Lotte zit op kot in Diepenbeek en pendelt naar de campus in Genk
"Ik startte in 2019 aan de opleiding Vroedkunde op campus Genk. In 2022 behaalde ik mijn diploma en ging ik verder met de opleiding Verpleegkunde na Vroedkunde, in combinatie met mijn job als vroedvrouw in het Noorderhart Ziekenhuis in Pelt.
De eerste twee jaar zat ik op kot in Genk: ik was op zoek naar een rustige locatie die dicht bij de campus lag. Hoewel het mij daar erg beviel, ben ik na 2 jaar toch verhuisd naar een kot in Diepenbeek. Al mijn vrienden zaten namelijk op kot in Diepenbeek en ik miste het studentenleven, zeker na de coronaperiode.
Het pendelen valt heel goed mee. Ik heb zelf een auto dus dat maakt alles makkelijker én er is gratis parking op wandelafstand. Met de bus gaat ook heel vlot, met een overstap in Genk Station. Beide opties zijn haalbaar als je buiten Genk op kot wil én toch op Campus Genk wil studeren."