Kruimelpad
Verpleegkunde (werken en leren)
Verpleegkunde studeren terwijl je werkt, is dat haalbaar? Absoluut! Of toch als je over een fikse dosis doorzettingsvermogen en leergierigheid beschikt.
Werken & Leren Verpleegkunde
Altijd al verpleegkundige willen worden of je carrière een nieuwe wending willen geven? Wil je verpleegkunde studeren op latere leeftijd? En past het voltijds dagtraject niet binnen jouw schema? Wil werken en leren combineren? Dan biedt UCLL je een opleiding aan die zorgt dat jij de nodige competenties ten volle kan ontplooien. Je kan kiezen voor het traject om je studie te combineren met een gezin en/of werksituatie, een alternatieve route om via een deeltijds programma Bachelor in de Verpleegkunde te worden.
Kom jij in aanmerking voor dit traject?
- Je ambieert een carrièreswitch naar de zorgsector.
- Mogelijks heb je nog geen diploma hoger onderwijs en heb je de moed en ambitie om te studeren en een verantwoordelijkheid op te nemen in de zorgsector.
- Misschien moest je ooit je opleiding verpleegkunde voortijdig stopzetten? Of ben je zorgkundige of logistiek medewerker die graag verpleegkundige wil worden?
- Je bent een kandidaat met een bachelor- of masterdiploma en wil je graag heroriënteren naar verpleegkunde. Je krijgt in dit geval standaard vrijstelling voor 30 studiepunten.
- Je opleiding start in februari van het desbetreffende academiejaar.
- De studie van Bachelor Verpleegkunde is een niet te onderschatten opleiding. Daarom bevelen we je sterk aan om in de eerste opleidingsfasen de opleiding te combineren met een maximale deeltijdse tewerkstelling van 50%. Het laat je toe om de combinatie werken en/ of gezin en studeren haalbaar te houden en je stages te kunnen inplannen. Naarmate de opleiding vordert neemt het aantal stages toe waardoor de combinatie met werken complexer wordt. De opleiding kan ook langer gespreid worden over meerdere academiejaren om de combinatie werken en leren beter op elkaar af te stemmen. Samen met de trajectcoach (campus Gasthuisberg: Frederick.albert@ucll.be of campus Genk: ann.bancken@ucll.be of kristien.goris@ucll.be) kan een programma op maat uitgetekend worden.
- Na het behalen van je eerste 60 studiepunten kan je je als ‘zorgkundige’ laten registeren. Dit laat je toe om, tijdens het verdere traject, als zorgkundige onder verantwoordelijkheid van een verpleegkundige in een team te werken.
- Ben je als student tewerkgesteld in een voorziening binnen de zorgsector? Dan kan je, onder bepaalde voorwaarden, een stage in deze voorziening lopen.
- Kijk zeker na of je in aanmerking komt voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof). Onze bacheloropleidingen zijn erkend voor VOV.
- LESDAGEN:
- Campus Genk: er is één vaste lesdag per week, namelijk dinsdag voor je eerste opleidingsfase en donderdag voor fase 2 en 3 van je opleiding. Indien er afwijkingen zijn van deze dagen communiceren we dat tijdig.
- Campus Leuven: voor 80 % van je programma is er een vaste lesdag. In je eerste opleidingsfase vallen alle lessen op dinsdag. In je tweede opleidingsfase kan er gedurende enkele weken een extra lesdag zijn op maandag. Afhankelijk van de keuzes die je zelf maakt en voor het opleidingsonderdeel “Challenge your talents”, kunnen naar het einde van je traject, lessen gedurende een beperkt aantal weken op andere dagen vallen. Dit wordt zeker tijdig gecommuniceerd.
- Je krijgt les in een vaste groep studenten.
- Je krijgt een studentencoach gedurende je volledige traject. Deze lector coacht en ondersteunt je bij alle vragen en is ten allen tijde een aanspreekpunt.
Download het document voor meer informatie om je studies te combineren met je job.
Studieprogramma Werken en Leren - Gasthuisberg (Leuven)
Klik hieronder om het studieprogramma in detail te bekijken.
Studieprogramma Werken en Leren - Genk
Klik hieronder om het studieprogramma in detail te bekijken.
Voor verdere informatie kan je terecht bij:
- Voor campus Gasthuisberg (Leuven):
Astrid Paenhuys of Hanne Broeckaert - varianten.bachelorverpleegkunde.leuven@ucll.be - Voor campus Genk:
Inge Smolders - inge.smolders@ucll.be of
Lieve Haumont - lieve.haumont@ucll.be